Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Jednorázový kurz vs. Roční mastermind

Dobrý den,

když jdu na kurz, tak je to pro mě svátek. A v dnešní době, je vzácností chodit na kurzy, které se konají off-line. Všichni jen čučí do obrazovky.

Po době covidového typu tu máme nový trend, kde se snad většina vzdělávání otočila do on-linového světa a lidi se už prostě nescházejí.

Navštívil jsem hodně kurzů, které byly on-line a i off-line. Ale jen na těch off-line jsem si vytvořil nějaký vztah s lektorem a poznal nové lidi. Tím myslím další účastníky kurzu.

Také školím a mám opravdu rád off-line školení, protože poznám hodně nových lidí, kteří mě obohacují o jejich zkušenosti a názory, a člověk tam najde nové přátele.

Jednorázové kurzy jsou super, pokud se chci rychle naučit nějakou dovednost a nebo se zorientovat v určité oblasti. Ale po pravdě, většinu věcí po navštívení kurzu zapomenu.

Máte to stejně?

Někdy se stane, že nedokážu uvézt do denní praxe něco, co jsem se na kurzu učil. Potřeboval bych mít u sebe někoho, kdo mi řekne, co dělám špatně, a trochu mě povede tam, kam se chci dostat a kde už on je.

A k tomu přesně slouží mastermind. Pomůže mi se udržet na cestě a pravidelně se věnovat tomu, co se chci naučit nebo v čem se chci zdokonalit. Mám šanci se pravidelně vzdělávat a věnuji svůj čas otázkám a odpovědím jiných účastníků.

Mohu komunikovat s jinými účastníky a získat tak kamarády, které řeší ty stejné problémy jako já. Mám šanci se od každého něčemu naučit. Jeden rok se věnuji jednomu tématu a tím se v tomto tématu stanu expertem.

Dřív mi přišlo nepředstavitelné vstoupit do mastermindu. Vypadalo to příliš závazné a možné i drahé. Stojí to vůbec za ty peníze?

Dnes mě víc přitahují mastermindy než jednorázové kurzy.

Začalo to jednou 30 denní výzvou, kdy jsem se po dobu 30 dní učil, jak mluvit před kamerou. Vše běželo online a bylo to v době covidového typu. Navíc jsem videa natáčel v angličtině, aby další účastníci mohli sledovat můj pokrok.

Po 30 dnech jsem se stal sebevědomým při vystupování na kameře. Otrkal jsem se, naučil jsem se dovednosti, které nelze získat jinak než opakováním. A díky uzavřenému bezpečnému prostoru jsem mohl trénovat bez zábran.

Od této doby mi přijde dlouhodobé vzdělávání jako jediná cesta k dokonalosti.

Navíc mi pravidelný kontakt s lektorem pomůže pochopit víc do hloubky. Sleduji, jak nad tématem přemýšlí. Co považuje za důležité a co důležité není.

Už jste prošli dlouhodobým vzděláváním? A teď nemyslím běžnou školu 🙂

S pozdravem,
Dominik Formánek

P.S. Roční e-mailový mastermind pro budoucí experty. Stanete se experty na e-mailový marketing.
https://www.emailingbezspamu.cz

Komentáře nejsou povoleny.