Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Až za rok nebo už za rok budu mít výsledky?

Dobrý den,

v roce 1905 Albert Einstein uveřejnil svou speciální teorii relativity a rozbil všechny základní koncepty newtonovského pohledu na svět.

Jedním ze závěrů jeho teorie je, že čas je relativní veličinou tedy není konstantou.

Ach, fyzika? To jako vážně?

Čas je relativní i v subjektivním vnímání. Odhoďme suchou fyziku stranou a pojďme se podívat na subjektivní vnímání času.

Jedna hodina na zubařském křesle bývala výrazně delší než jedna hodina v kavárně. Alespoň za mého mládí.

Každý známe situace, kdy se čas vleče, a my bychom ho chtěli popotlačit, a jindy to zase až moc utíká.

Když lidé poprvé slyší, že musí něco dělat, aby dosáhly výsledků, to je nijak nešokuje. S tím počítají.

Když zjistí, že se výsledky dostaví až za rok, tak jsou frustrování. Kdyby vyrostli v zemědělství, tak by tolik šokovaní nebyli. V supermarketu mají cokoliv kdykoliv.

Každý chápe, že nic nejde hned. Každý tomu svou inteligencí rozumí. Ale stejně v nitru duše hryže malá touha a pocit, že by výsledek mohl přijít hned a že si ten okamžitý výsledek vlastně zaslouží.

Pravdou je, že musíme zaplatit cenu za cokoliv, co chceme získat. Cenu v podobě životních zkušeností platíme obvykle dobou, kdy zkušeností získáváme, tedy časem, po který se snažíme to něco získat a nedaří se nám to.

V posledních několik týdnech si mi z mnoha míst objevila informace, že to trvá zhruba rok, než si vás např. Youtube všimne a začne vás více ukazovat. Do té doby si vás testuje, zda vytváření obsahu myslíte vážně.

V tomto čase se vytváří momentum, jehož výsledky se projeví po roce. Zatím se zdokonalujete a učíte se vytvářet kvalitní obsah, lákavě jej prezentovat a tímto opakováním se stáváte mistry.

Máte tedy jistotu, že pokud se začnete věnovat vytvářením obsahu pro Youtube, tak se do roka dostanete na určitou úroveň profesionality a videa budou diváky bavit.

U Instagramu je to rychlejší, tady můžete snadno nabrat mnoho sledujících, ale platíte za to cenu v podobě příspěvků Reels, které nejsou tak snadné jako běžná fotka.

Opět musíte určitou dobu tvořit, než vám příspěvky budou vodit sledující.

Pokud tedy dnes začnete, nečekejte výsledky hned. Má to svůj smysl. Vy sami se musíte zdokonalit.

Z tvrzení “AŽ za rok přijdou výsledky” je v podstatě “UŽ za rok budou výsledky”. Rok budete sít a pak začnete sklízet.

Víte, že pokud začnete tento říjen, tak příští vánoční sezona bude rekordní, protože momentum, které za ten rok vytvoříte se o výsledky postará.

Takže UŽ příští vánoční sezona bude rekordní a dnes na tom začínám pracovat.

S pozdravem,
Dominik Formánek

P.S. Chcete si udržet stávající zákazníky, za které jste už utratili hromadu peněz? Doporučuji vám začít s e-mailingem.

Pokud jej neděláte, což je ta nejpravděpodobnější možnost, pak doporučuji 30denní výzvu, která vás provede startem e-mailingu včetně reaktivačních kampaní, které probudí vaše spící zákazníky a dovedou je ke čtení vašich e-mailů.
https://www.emailingbezspamu.cz

Komentáře nejsou povoleny.