Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Vy za to nemůžete, to ve škola vás nenaučili komunikovat

Dobrý den,

při pořádání workshopu: Poutavé příspěvky na sociální sítě, blog nebo e-mailing napsané za 15 minut (https://www.naucmese.cz/kurz/poutave-prispevky-na-socialni-site-blog-nebo-e-mailing-napsane-za-15-minut) stále dokola potkávám výjimečné osoby, kteří chtějí lépe komunikovat.

Nejsou to ti, kteří se to nenaučili ve škole. To se tam nenaučil nikdo. Jsou to ti, co si uvědomují, že by se mohli zlepšit. Jsou to výjimeční lidé, protože se chtějí zlepšit. Většina naší populace se přestala učit po maturitě a tím zabalili svůj osobní rozvoj.

Sám se účastním různých kurzů, workshopů a mastermindů. Sám mám své učitele, kteří mi pomáhají posunout se dál. Něco nového se naučím a pak se denním opakováním snažím získat mistrovství v nové věci. Jen opakování dělá mistra.

Většina z nás se ve škole nenaučila komunikovat a to platí i to těch, u kterých očekáváme nejvíc, že to budou umět (učitelé) a nebo ti, co by měli vysvětlovat své kroky široké veřejnosti (politici) atd.

Najdete kolem sebe jen jednotky lidí, kteří dokážou zaujmout ostatní, přimět je poslouchat a dokáží vysvětlit své sdělení jednoduše tak, že jej každý pochopí.

Takže, jedním ze základních dovedností, které musí každý umět, je, schopnost vyjádřit to, co chci sdělit způsobem, že to posluchači, čtenáři nebo diváci snadno pochopí. A ještě navíc ta forma musí být poutavá.

Bohužel, nikdo jsme se to ve škole neučili. Jsou lidé, co to umí, a ty se dělí na první skupinu s přirozeným talentem komunikovat a ty druhé, kteří se to nějak a nebo někde naučili.

Já jsem na tom stejně jako vy. Ani já nepatřím mezi ty, co by měli díky talentu štěstí a komunikace by byla mým talentem. Roky jsem hledal cestu, jak se to naučit.

Navštívil jsem řadu kurzů, i ty vedenými známým osobnostmi z oboru, ale i tak jsem nevěděl, jak na to. Až jednou, úplnou náhodou, jsem našel rozhovor, kde jeden copywriter popisoval jak nad psaním příspěvků přemýšlí. Dílky skládačky začaly zapadat dohromady.

Nakonec jsem byl schopen s těmito vodítky vyvinout postup, díky kterému jsem nakonec schopen napsat příspěvek za 15 minut a navíc způsobem, který vtahuje čtenáře do příspěvku.

S pozdravem,
Dominik Formánek

P.S. Chcete se naučit, jak psát poutavé příspěvky do 15 minut?
Poutavé příspěvky na sociální sítě, blog nebo e-mailing napsané za 15 minut
https://www.naucmese.cz/kurz/poutave-prispevky-na-socialni-site-blog-nebo-e-mailing-napsane-za-15-minut

Komentáře nejsou povoleny.