Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Jak psát krátké a stručné texty pro sociální média, které přitáhnou pozornost?

Dobrý den,

umět napsat krátký text, který přitáhne pozornost, je základní dovedností, jako schopnost vyfotit fotku na mobilu.

Mobil fotí sám a zjednodušeně by stačilo jen stisknout spoušť. Ten, kdo fotit opravdu umí, by nám namítnul, že to rozhodně nestačí a je potřeba pohlídat např. světlo, kompozici a další detaily.

A měl by pravdu. Opakování dělá mistra a jak dnes mohou lidé snadněji fotit, tak je dnes více schopných fotografů než kdykoliv předtím. Stalo se to denním chlebem více lidí, než to bylo před desíti lety.

Psaní poutavých krátkých textů patří do stejné kategorie – hodí se každému a každý se to může naučit.

Pamatuji se, jak jsem zkoušel texty psát a nevěděl jsem, za jaký konec to vzít. Jak začít psát a jak udělat text poutavým. Co jej vlastně dělá poutavým?

Nakonec jsem našel jednu strukturu, která obsahuje všechny důležité prvky poutavého textu. S ní jsem byl schopen napsat poutavý text a začal jsem pracovat na jeho délce.

Paradoxně je pro napsání krátký text náročnější než ten dlouhý. Musí se totiž velmi uvážlivě zkracovat, editovat a vážit každé slovo, zda v něm má své místo.

Aby byl text poutavý, je potřeba navázat na monolog, který má každý z nás v hlavě. Pokud text doplňuje a souzní s čtenářovým myšlenkovým nastavením, pak jej zaujmeme.

Musíme vytvořit určitý mix faktických informací a emocí, který bude ve shodě se čtenářem, a pak jej máme šanci zaujmout.

Já jsem si pro napsání textu vypracoval 5 otázek, na které odpovím a tím text vytvořím. Funguje to jako jako magie. Je to jednoduché a zvládne to opravdu každý.

Už jsem to naučil mnoho lidí a schopnost napsat obratem text, který je poutavý, zvedla jejich sebevědomí ve jejich vyjadřování a komunikaci. A to nejen psané, ale i mluvené.

Po pravdě ji používají miliony lidí intuitivně. Jen nevědí, jak to dělají. Podvědomě to dokáže každý. Jen když chce text napsat se záměrem, tak neví jak na to.

Já jsem zanalyzoval stovky příspěvků a našel jsem ony tajemné esenciální prvky, které dodávají každému textu údernost, záměr a poutavost.

Jaké jsou ty magické prvky?

To vám rád prozradím na kurzu: Poutavé příspěvky na sociální sítě, blog nebo e-mailing napsané za 15 minut

https://www.naucmese.cz/kurz/poutave-prispevky-na-socialni-site-blog-nebo-e-mailing-napsane-za-15-minut

Naučíte se:

  • napsat text za 15 minut, který bude poutavý
  • zkracovat text, aby byl více úderný a čtenářům připadal magnetický
  • analyzovat texty ostatních a vyčíst z nich to, co je esenciální, co můžete použít pro své další texty
  • číst mezi řádky textu a vytáhnout důležitá podprahová sdělení, která rozeznívají emoce čtenářů
  • vytvořit dlouhodobou pocitovou harmonii se čtenáři
  • a mnoho dalšího

Tak se přihlaste a ovládněte text jednou provždy.

S pozdravem,
Dominik Formánek

P.S. Tento kurz je průlomový, nenašel jsem nikoho, kdo by učil něco podobného. Po dvou hodinách budete páni textů a již si nebudete nejistí při psaní. Vaši čtenáři budou pravidelně číst, to co napíšete. Budou k vašim textů magicky přitahováni.

Komentáře nejsou povoleny.